Een dag op de babygroep

Onze groepen zijn horizontaal ingedeeld, dit betekent dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar worden geplaatst. Iedere groep is aangepast op de leeftijd en ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. Onze groepsruimtes zijn opgedeeld in verschillende hoeken waarin van alles te zien, te beleven en te ontdekken is.

Dagelijks kijken en luisteren we naar je kind. Dit doen we onder andere door foto’s en observaties; welke worden uitgewerkt in de dagverslagen en boeken vol herinnering. Door echt te kijken, volgen we je kind in behoeften en interesses.

Je baby wordt bij ons gevolgd en begeleid vanuit het ritme van thuis. Individuele aandacht vinden we belangrijk. We bieden je baby vanuit de rustige en veilige omgeving mogelijkheden om op onderzoek te gaan.

De keuze voor een aparte babygroep is een hele bewuste. Door de baby’s in een aparte ruimte op te vangen is het mogelijk geworden om enerzijds de ruimte volledig op hen af te stemmen en anderzijds meer rust en veiligheid te bieden. Het leven van de baby’s speelt zich nog voornamelijk op de grond af. Hier komen zij steeds weer nieuwe verrassingen tegen, in de vorm van spiegels, lekkere matten, foto’s.

© Copyright - De Buitenkans